Üzenjen online!

Blog / A legfrissebb pénzügyi hírek

profile-picture
Created by: iChange
19.06.22 #Kriptovaluták / Crypto currency

Aggódik a pénzvilág a Libra miatt

A közösségi média óriás Facebook bemutatta a jövő évben kibocsátásra kerülő Libra tokene leírását. Terveik szerint a felhasználók megvásárolhatják és tárolhatják a Librát egy online digitális pénztárcában, a Calibrában. A valuta a felhasználók között átutalható, illetve felhasználható számlák fizetésére vagy vásárlásra.
profile-picture
Created by: iChange
19.05.21 #Bitcoin

Az amerikai pénzfelügyelet újra elhalasztotta a döntést egy bitcoin ETF-ről

Az Egyesült Államok értékpapír és tőzsdebizottsága (SEC) újfent elhalasztotta egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin ETF) elfogadását.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.19 #Eurózóna / Eurozone

Itt az 5 gazdag család, akiknek köszönhetően újjáépülhet a Notre-Dame

Páratlan nemzetközi összefogás vette kezdetét, miután Párizs és Franciaország egyik legnagyobb jelképe, a Notre-Dame lángra kapott. A szerkezetet sikerült megmenteni, de az újjáépítéshez rengeteg idő és pénz kell majd. A pénz részével úgy látszik, nem lesz gond, már most eurómilliárd körüli összeg gyűlt össze a rekonstrukcióhoz, ennek egy jelentős részét öt francia család és cégeik adták, összesen 520 millió eurót. Mostani cikkünkben annak jártunk utána, kik ezek az adakozó gazdagok, és honnan tettek szert ekkora vagyonokra.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.16 #Utazás / Travelling

Mallorca by iChange

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek tagja, a Földközi-tengerben, az Ibériai-félszigettől keletre. A szigetcsoport többi tagjához hasonlóan közkedvelt turistacélpont, amely az 1960-as évektől kezdve fokozatosan vált a „nyugati országokban” egyre népszerűbbé.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.16 #Magyarországi gazdasági hírek

Megindult a forint, háromhetes csúcsra húzták

További kismértékű erősödéssel kezdte a keddi napot a forint az euróval szemben, így lassan a 320-at közelíti a jegyzés. Valószínűleg kemény ellenállás lesz a magyar deviza számára ez a lélektani szint, a kedvező nemzetközi hangulat hozhatja esetleg el az áttörést.
profile-picture
Created by: iChange
19.06.22 #Kriptovaluták / Crypto currency

Latin-Amerika, a kriptovaluta tulajok fellegvára

A kriptovaluta használata világszerte bővült, amit megerősített egy nemrégiben végzett kutatás is. A Statista által végzett felmérés azt mutatja, hogy a bajba jutott országok állampolgárai sokkal jobban kihasználják a decentralizált digitális pénz előnyeit, mint a virágzó országok állampolgárai.
profile-picture
Created by: iChange
19.06.04 #Magyarországi gazdasági hírek

Szinte szárnyal tovább a forint - Besegített a dollár is

Jókora erősödéssel kezdte a hetet a magyar deviza az euróval szemben, így lassan nem a 330-as rekordgyenge árfolyamra, hanem a 320-as szintre lehet érdemes figyelni. A héten az EKB csütörtöki kamatdöntése hozhat mozgást a piacon, akárcsak az euró árfolyamában.
profile-picture
Created by: iChange
19.05.21 #Magyarországi gazdasági hírek

Esélye sincs talpra állni a forintnak - Már 327 felett az euró

Továbbra sem talál magára a magyar deviza, vészesen közelíti a 330-as történelmi mélypontot az euróval szemben. Ha a következő napokban sem tud magára találni a forint, akkor akár reális veszély lehet ennek elérése is, ebből a szempontból a jövő keddi kamatdöntést lesz érdemes kiemelten figyelni.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.19 #Eurózóna / Eurozone

Újjáépülhet a Notre-Dame

Nemzetközi összefogás vette kezdetét, miután Párizs és Franciaország egyik legnagyobb jelképe, a Notre-Dame lángra kapott. A szerkezetet sikerült megmenteni, de az újjáépítéshez rengeteg idő és pénz kell majd. A pénz részével úgy látszik, nem lesz gond, már most eurómilliárd körüli összeg gyűlt össze a rekonstrukcióhoz, ennek egy jelentős részét öt francia család és cégeik adták, összesen 520 millió eurót. Mostani cikkünkben annak jártunk utána, kik ezek az adakozó gazdagok, és honnan tettek szert ekkora vagyonokra.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.16 #Kriptovaluták / Crypto currency

Egymillió dollár a fődíj bitcoinban, ha megoldod ezt a fejtörő játékot

A Satoshi’s Treasure fejtörő játék titkos kulcsainak megtalálása esetén 1 millió dollár fődíj üti a markodat. A kulcsokat a világ több száz pontján rejtették el és a játékosok a végső megoldáshoz kénytelenek együttműködni és néha improvizálni.