Üzenjen online!

Blog / #Friss hírek / Latest news

profile-picture
Created by: iChange
19.03.12 #Friss hírek / Latest news

Masszív emelkedés a tőzsdéken

Jó hangulatban várják a ma esti parlamenti Brexit-szavazást a tőzsdék, főként miután a hírek szerint Theresa May tegnap strasbourgi találkozóján előrelépést ért el. Az ázsiai tőzsdéken jellemzően 1 százalék feletti pluszokat mutatnak az irányadó indexek és az európai határidős indexek is emelkedéseket jeleznek előre a nyitásra.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.25 #Friss hírek / Latest news

Elkezdődött a végső visszaszámlálás: óriási fordulat készül az MNB-nél

Miután két héttel ezelőtt kiderült, hogy az Magyar Nemzeti Bank által figyelt adószűrt maginfláció januárban elérte a 3%-os kritikus szintet, gyakorlatilag elkezdődött a végső visszaszámlálás a jegybanki szigorításig. Legutóbb 2011 decemberben szigorított a monetáris kondíciókon az MNB, így történelmi léptékben is jelentős eseményhez közeledünk. A Portfolio által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a holnapi kamatdöntő ülésen még nem jelentik be a nagy fordulatot, márciusban viszont már jöhet a bejelentés. Hiába kezdődhet el azonban a szigorítás, lassú folyamatra kell felkészülni, ráadásul a globális kockázatok még könnyen közbeszólhatnak.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.14 #Friss hírek / Latest news

Esni kezdett a forint az erős GDP-adat óta

A szerda délutáni forintgyengülés megállt 319,3-nál, kedd reggel pedig újra erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz, de a vártnál erősebbre sikeredett magyar GDP-adat után esni kezdett és újra 319 felett jár a kereskedés. Ma a német negyedik negyedéves GDP-adat után 11-kor még az eurózóna/EU adatait ismerjük meg.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.08 #Friss hírek / Latest news

Fordult a forint árfolyama

Reggel még minimális erősödéssel kezdett a forint az euróval szemben, délelőttre viszont megint esésbe kapcsolt a magyar deviza, így ismét 319 felett jár az euró ára.
profile-picture
Created by: iChange
19.01.31 #Friss hírek / Latest news

Elképesztő erőben van a forint - Most viszont falba ütközhet

A tegnapi Fed-döntés újabb lendületet adott a forint erősödésének, ezzel pedig közel kilenc hónapos csúcsra kapaszkodott az euróval szemben. A szerdai menetelést azonban megállította a 315 közelében húzódó fontos technikai szint, ezen kéne most átverekednie magát a hazai fizetőeszköznek.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.22 #Friss hírek / Latest news

Ütni kezdték a forintot a rossz adatokra

A meglepően gyenge német és a francia bmi adatok (főként a feldolgozóipari komponensek miatt) jelentősen erősítik a német, illetve francia recessziós aggodalmakat, emiatt az eurót azonnal ütni kezdték a tőzsdékkel együtt. Mivel Magyarország szempontjából is kedvezőtlenek az adatok: a külpiaci konjunktúra még gyengébb, mint gondoltuk, a forintot is azonnal ütni kezdték.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.25 #Friss hírek / Latest news

Sűrű napja lesz Matolcsy Györgynek kedden

Ugyan a kamatdöntés várhatóan nem tartogat majd komoly izgalmakat, viszont az MNB elnökének a Parlamentben is jelenése lesz kedden, hiszen a gazdasági bizottság meghallgatja újabb hatéves mandátuma előtt. Szerdán az iparkamara éves konferenciájára lehet érdemes figyelni, ahol egyszerre szerepel majd a kormányfő, a jegybankelnök és a pénzügyminiszter is. A hét második felében pedig végre megérkeznek a negyedik negyedéves amerikai GDP-adatok is.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.14 #Friss hírek / Latest news

A nemzetközi pénzátutalás küldése előtt megfontolandó dolgok

A nemzetközi pénzátutalások egyre egyszerűbbé válnak. Az USA-ban élő és dolgozó sok vendégmunkás hozzászokott ahhoz, hogy rendszeresen pénzt küldjön haza a gyors és kényelmes pénzátutalási szolgáltatások révén. Azok, akik újak a szolgáltatások igénybevételének terén, gyakran a barátok ajánlásai szerint járnak. Mégis, a kérdést meg kell kérdezni - Van-e több pénzátutalás, mint a nyilvánvaló? Talán hiányzik valami? Tényleg mindent megteszünk, hogy a legjobb ajánlatot kapjuk? Itt van egy, a figyelembe veendő tényezők listája.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.12 #Friss hírek / Latest news

Belevettek a forintba! Itt az újabb fordulat?

Hétfőn átmenetileg 320 fölé gyengült a forint az euróval szemben, majd onnan kedd reggel megint erősödéssel kezdett. A nemzetközi devizapiacon a dollár 1,13 alá tudott erősödni az euróval szemben, és egyelőre ott tartja is magát.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.06 #Friss hírek / Latest news

Fontos szintnél botlott meg a forint - Irány vissza 320 fölé?

Megütötték a forintot szerda délelőttre, a 318-as korábbi kulcsszint fölé emelkedett az euró jegyzése. Közben a dollár továbbra is erősödik az euróval szemben.