Üzenjen online!

Blog / #Magyarországi gazdasági hírek

profile-picture
Created by: iChange
19.05.21 #Magyarországi gazdasági hírek

Esélye sincs talpra állni a forintnak - Már 327 felett az euró

Továbbra sem talál magára a magyar deviza, vészesen közelíti a 330-as történelmi mélypontot az euróval szemben. Ha a következő napokban sem tud magára találni a forint, akkor akár reális veszély lehet ennek elérése is, ebből a szempontból a jövő keddi kamatdöntést lesz érdemes kiemelten figyelni.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.26 #Magyarországi gazdasági hírek

Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György

A ma délutáni kamatdöntést követően 15 órától sajtótájékoztatót tart Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, amelyen Nagy Márton és Windisch László alelnökök is részt vesznek - olvasható a jegybank délelőtti meghívójában.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.23 #Magyarországi gazdasági hírek

Estére is alig tudott szépíteni a forint

A meglepően gyenge német és a francia bmi adatok (főként a feldolgozóipari komponensek miatt) jelentősen erősítik a német, illetve francia recessziós aggodalmakat, emiatt az eurót azonnal ütni kezdték a tőzsdékkel együtt. Mivel Magyarország szempontjából is kedvezőtlenek az adatok: a külpiaci konjunktúra még gyengébb, mint gondoltuk, a forintot is azonnal ütni kezdték. Több óra elteltével sem tudott talpra állni se a forint, se az euró, se a vezető tőzsdeindexek, sőt délután újabb esés következett be.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.11 #Magyarországi gazdasági hírek

Nekifut újra a forint a 315-nek?

A múlt hét második felében már-már úgy nézett ki, hogy a forint elbukja csatáját a 315-ös lélektani szinttel szemben, aztán pénteken megint erősödés felé indultunk a vártnál magasabb inflációs adat láttán. A dollár közben tartja magát 1,13 alatt, így továbbra is jó a hangulat az amerikai deviza piacán.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.04 #Magyarországi gazdasági hírek

Magyarországon lehetne euró, de még nem lesz

Úgy kellene belépni az eurózónába, hogy Magyarország gazdasági fejlettsége elérje az eurózóna magországainak (legfejlettebb államainak) átlagos gazdasági fejlettségi szintjét - mondta Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja.
profile-picture
Created by: iChange
19.06.04 #Magyarországi gazdasági hírek

Szinte szárnyal tovább a forint - Besegített a dollár is

Jókora erősödéssel kezdte a hetet a magyar deviza az euróval szemben, így lassan nem a 330-as rekordgyenge árfolyamra, hanem a 320-as szintre lehet érdemes figyelni. A héten az EKB csütörtöki kamatdöntése hozhat mozgást a piacon, akárcsak az euró árfolyamában.
profile-picture
Created by: iChange
19.04.16 #Magyarországi gazdasági hírek

Megindult a forint, háromhetes csúcsra húzták

További kismértékű erősödéssel kezdte a keddi napot a forint az euróval szemben, így lassan a 320-at közelíti a jegyzés. Valószínűleg kemény ellenállás lesz a magyar deviza számára ez a lélektani szint, a kedvező nemzetközi hangulat hozhatja esetleg el az áttörést.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.25 #Magyarországi gazdasági hírek

Itt az óriási fordulat ideje Magyarországon - Matolcsy Györgyék már nem halogathatják tovább a nagy döntést

2011 decembere óta először jelenthet be monetáris szigorítási lépés(eke)t a Magyar Nemzeti Bank holnapi kamatdöntő ülésén. A Portfolio által megkérdezett elemzők túlnyomó többsége szerint elérkeztünk a nagy monetáris politikai fordulathoz, abban azonban megoszlanak a vélemények, hogy a jegybank milyen eszközökkel, illetve milyen ütemben kezd neki a szigorításnak. Összességében kijelenthető, hogy a hazai inflációs folyamatok miatt (hitelességi szempontból is) kényszerpályára került a jegybank, a külső környezetre azonban érdemes lesz nagyon figyelni, hiszen a későbbiekben a globális konjunktúra alakulása, illetve a nagy jegybankok monetáris politikája is kulcsfontosságú lesz a hazai folyamatok szempontjából.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.14 #Magyarországi gazdasági hírek

Simán átvitte a 315-öt a forint - Van még benne szufla?

Szerdán hosszú idő után sikerült a forintnak egyértelműen átvinnie a 315-ös kulcsszintet, ezzel majdnem egyéves csúcsra ugrott az euróval szemben. Az angol font az újabb Brexit-szavazás után először erősödött, ma reggelre viszont már érezhető gyengülést látunk.
profile-picture
Created by: iChange
19.03.07 #Magyarországi gazdasági hírek

Rántottak egyet a forinton, hirtelen idei csúcsára ugrott

A devizapiac már a déli EKB-döntésre vár csütörtök reggel, miközben a forint napok óta feszülten várakozik a 315-ös szint közelében. A dollár is kulcsszintnél van, az 1,13-at ugorhatja meg, ha a nap második felében a hírek tovább erősítik.