Üzenjen online!

Blog / #Magyarországi gazdasági hírek

profile-picture
Created by: iChange
19.02.15 #Magyarországi gazdasági hírek

Mi lesz, ha ma este felminősítik Magyarországot?

Rég volt akkora esélye a felminősítésre Magyarországnak, mint ma este, amikor a Standard & Poor's vizsgálja felül a magyar adósosztályzatot. A befektetők az utóbbi években nem reagáltak a hasonló döntésekre hevesen, most is legfeljebb átmeneti pozitív hatása lehetne egy felminősítésnek.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.08 #Magyarországi gazdasági hírek

Sorsdöntő adat érkezik - Az MNB lélegzetvisszafojtva figyel

Jövő héten jelenik meg az év első inflációs adata, ami különös jelentőségű lehet abból a tekintetből, hogy a fokozódó árnyomás valódi erejéről pontosabb képet alkothassunk. A jegybank számára is fontos lehet a mutató, hiszen iránymutatást adhat számára, hogy mennyire kell sietnie a monetáris politika szigorításával. A Portfolio által megkérdezett elemzők nem izgulnak az infláció elszaladása miatt.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.05 #Magyarországi gazdasági hírek

318-nál állt meg a forint gyengülése - Merre tovább innen?

Minimális elmozdulással kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, továbbra is a 317-318-as szint határozza meg a kereskedést. Vagyis egyrészt a múlt héten látott 315-ös árfolyamot nem tudja megismételni a magyar deviza, másrészt viszont a múlt pénteken látott forintgyengülés sem bizonyult egyelőre tartósnak.
profile-picture
Created by: iChange
19.01.29 #Magyarországi gazdasági hírek

Itt a mai kamatdöntés közleménye - Van benne egy kis meglepetés

A Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntését követően kiadott közleményében továbbra is elismeri, hogy inflációs alapfolyamatokat megragadó mutatók az elmúlt hónapokban a mögöttes árnyomás erősödésére utalnak, a decemberi közleményhez képest azonban fontos új megállapítást nem tesz a szöveg a hazai inflációs tendenciák kapcsán. Ez talán némileg ellentmond azzal, amire Nagy Márton nyilatkozata alapján számítani lehetett, az alelnök ugyanis sokkal erősebb üzenetet közvetített a piaci szereplők irányába. Sőt, a jegybanki közlemény egy ponton nem hogy szigorított volna a kommunikációján, hanem óvatosabbá vált: a szöveg hangsúlyozza, hogy a világgazdasági növekedési kilátások romlása miatt kitolódtak a nagy jegybankok szigorítását övező várakozások, a lefelé mutató globális növekedési kockázatok pedig az inflációs kilátásokra is hatást gyakorolnak.
profile-picture
Created by: iChange
19.01.29 #Magyarországi gazdasági hírek

Új csúcsra húzták a forintot, ma eldőlhet a sorsa

Egy hajszállal korábbi héthónapos csúcsa alá erősödött a forint hétfő este, de kedd reggel is a kulcsfontosságú szint körül ingadozik. Délután az MNB kamatdöntő ülése eldöntheti a jövőbeli irányt, ha elszántnak tűnik a jegybank a szigorítás mellett, akkor jöhet további erősödés. A forint mellett a fontra lehet érdemes figyelni ma este, jön a szavazás a brit alsóházban a Brexittel kapcsolatos módosító javaslatokról.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.15 #Magyarországi gazdasági hírek

Év végéig bevonják a régi tízezreseket

December 31-ig bevonják a 2008-ban kibocsátani kezdett "régi típusú" tízezer forintos bankjegyeket - derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.13 #Magyarországi gazdasági hírek

Újra gyengül a forint

Hullámvasúton a forint: A keddi magyar inflációs adat hirtelen forinterősödést váltott ki a közelgő MNB monetáris szigorítás árazása hatására, aztán volt egy megtorpanás, de szerdán délelőtt újra erőre kapott a magyar fizetőeszköz, hogy aztán este felé újra gyengüljön az euróval szemben.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.07 #Magyarországi gazdasági hírek

Tovább esik a forint - Ma meglesz ismét a 320?

Szerdán megint érezhetően gyengült a forint az euróval szemben, így délelőttre 319 fölé emelkedett a jegyzés, ami kéthetes mélypontot jelentett a magyar deviza szempontjából.
profile-picture
Created by: iChange
19.02.01 #Magyarországi gazdasági hírek

Kulcsszinten botlott meg a forint - Indul a gyengülés?

Csütörtökön a 315-ös kulcsszintnél is járt a forint az euróval szemben, majd onnan estére korrigált kicsit vissza. Péntek reggel aztán a gyengülés felé mozdult a magyar deviza, hamar 316 fölé lökték.
profile-picture
Created by: iChange
19.01.29 #Magyarországi gazdasági hírek

Esik a magyar tőzsde

Eséssel zárták a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a negatív vállalati hírfolyam nyomta rá bélyegét az amerikai tőzsdék hangulatára, míg a piaci szereplőket a Fed kamatdöntésével, és a folytatódó kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság is óvatosságra inthette, az amerikai részvényindexek 0,8-1,1 százalékos eséssel zárták a hét első napját. Ázsiában felemásan teljesítettek a tőzsdék, azonban a Huawei elleni amerikai vádemelés árnyékot vetett a távol-keleti börzék hangulatára, az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik kedden, míg a BUX a keddi piacnyitást követő esés után előző napi záróértéke közelébe kapaszkodott vissza.