Üzenjen online!

Blog / #Startupok

profile-picture
Created by: iChange
18.04.24 #Startupok

Már $500 000 a minimum rendelés a Goldman Sachs Bitcoin kereskedő startupjánál

A Goldman Sachs által támogatott kriptopénz kereskedő startup Circle $500 000-ra növelte az OTC Bitcoin (over-the-counter) vásárláshoz szükséges minimum összeget. Az OTC vásárlás a nagy tőkével rendelkező befektetők kedvelt eszköze. Ennek során nem nyilvános tőzsdéken, hanem privát brókereken keresztül fektethetik be pénzüket, így tevékenységük titokban maradhat és nem befolyásolja az árfolyamot.
profile-picture
Created by: iChange
18.03.22 #Startupok

Rekord: 40 milliárd forintot fektetett az Allianz és a Tencent a fintech startupba, az N26-ba

Az Allianz biztosító és a kínai Tencent üzenetküldő és fizetési platform végrehajtották Németország eddigi legnagyobb tőzsdén kívüli fintech befektetését. 160 millió dollárt, azaz több mint 40 milliárd forintot fektettek a 850 ezer felhasználót kiszolgáló legsikeresebb német fintech startupba.
profile-picture
Created by: iChange
18.02.22 #Startupok

Amerikai terjeszkedésre kap dollármilliókat a magyar sikersztori

Az OTP és az Eximbank tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alap 5 millió dolláros befektetést biztosít a Starschema Kft. részére. A budapesti székhelyű IT cég a jelentős tőkeinjekciót elsősorban üzleti tevékenységének kiszélesítésére és nemzetközi terjeszkedésre, ezen belül is főként észak-amerikai jelenlétének megerősítésére fordítja - áll a cég közleményében.
profile-picture
Created by: iChange
18.05.07 #Startupok

3 millió dollárt kapott a diplomákat blokkláncra helyező startup

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy egy “szakembert” hallgatva, esetleg munkájának eredményét látva, felmerült bennünk a klasszikus kérdés: Hol kaphatta a diplomáját? Ezzel nem csak arra kérdezünk rá, hogy vajon melyik intézmény állította ki számára a hivatalos okiratot, miszerint egy adott szakmában magas szinten jártas. Sokkal inkább arra irányul a kérdés, hogy rendelkezik e egyáltalán bármilyen papírral az illető.
profile-picture
Created by: iChange
18.04.04 #Startupok

Ezt a 20 európai fintech startupot érdemes majd nézni 2018-ban

2018 a nagy gyűrődések éve lesz a pénzügyi szektorban. Az EU-ban az idei évi tektonikus mozgást a Brexit új fejleményei, a PSD2 alkalmazása és a GDPR elstartolása katalizálják. Az már biztosan látszik, hogy a bankok és a fintech startupok találkozása újraírja az elmúlt évtized üzleti gyakorlatait. Íme 20 európai fintech startup, akikre érdemes lesz 2018-ban figyelni.
profile-picture
Created by: iChange
18.02.22 #Startupok

A TrueLayer is megkapta a PSD2 engedélyeket. Töri az utat a kisebb fintech startupoknak

Az Egyesült Királyságban már nem kell minden költségkövető, vagy személyes pénzügyi menedzsment megoldást fejlesztő fintech startupnak magas kezdeti beruházásokat vállalnia. Számukra biztosan megkönnyíti a piacra lépést a TrueLayer fintech startup, amely a minap megkapta a szükséges (PSD2) engedélyeket az EU összes tagállamára.