Üzenjen online!

Blog/Vlog

A központi bankoknak komolyan kell venniük a Krypto-t

Created by: iChange 2017.11.15 08:15
Az UBS elnök, Axel Weber figyelmeztet, hogy látja a trendet. A központi bankárok és a nagy bankárok kétkednek a Bitcoinban és óvják annak vásárlóit. Az UBS elnök, Axel Weber véget vet ennek a rossznak, és figyelmezteti a központi bankokat, hogy ne veszítsék el az a csatlakozás lehetőségét.

A központi bankárok és a nagy bankárok kétkednek a Bitcoinban és óvják annak vásárlóit. Az UBS elnök, Axel Weber véget vet ennek a rossznak, és figyelmezteti a központi bankokat, hogy ne veszítsék el az a csatlakozás lehetőségét.

 

A központi bankok és a nagy bankokkal szemben a crypto valuták frontja nagyon széles. A Bitcoin a reflektorfényben van és az úgynevezett ICO-k - Initial Coin Offerings, egy új típusú digitális IPO. Csak hétfőn figyelmeztette az európai részvénypiaci felügyelet ESMA, hogy a befektetők kockázatot egy ilyen befektetés teljes veszteséget. Kína az ICO-kat további ado nélkül tiltotta. A kriptográfiai bizonytalanság bizonytalanságára való hivatkozás sok helyen indokolt. Ugyanakkor a figyelmeztetések azt is mutatják, hogy a pénzügyi rendszerben az értelmezési szuverenitás feletti hatalmi harc fellángolt. Ezt egy iparági nehézsúlyú szava is rámutatja: az UBS elnök, Axel Weber most figyelmeztet, nem pedig befektetőket, hanem maguk a központi bankokat. A központi bankároknak meg kell vizsgálniuk a lehetőségeket A központi bankoknak nyitottabbnak kell lenniük a digitális pénznemek létrehozásával kapcsolatban, mondta Weber a Financial Times interjújában. "Bár a közszféra hajlamos az új fizetési módok kockázatára figyelni, a magánszemélyek mindenekelőtt a lehetőségeket látják." Tévedés volt, hogy sok központi bank régi paraméterekben gondolkodna. Weber nem támogatja a meglévő titkosítási pénznemeket. Csak egy hónappal ezelőtt a német Bundesbank korábbi elnöke hangsúlyozta, hogy a Bitcoin nem felelne meg a valuta egyik fontos kritériumának. "A valuta legfontosabb funkciója fizetési eszköz," mondta Weber, a Reuters szerint. "De széles körben el kell fogadni." Ez nem volt a Bitcoin esetében. Weber a Financial Times-ra is hangsúlyozta: "A bitcoin elhanyagolható." A vezető bank vezetők iránti szkepticizmus De Weber figyelmeztet arra, hogy alábecsülik a kriptográfiák problémáit és kockázatait. Aggódott, hogy a közszféra elveszti a kapcsolatot a fizetési eszközökkel. Ha a központi bankok lehetőséget láttak a digitális pénznemekre, akkor az emberek olcsóbb és érdemesebb digitális fizetési módokat kínálhatnak. Weber ellenpont az elmúlt hetek kritikus hangjaihoz, amelyben a központi és a nagy bankárok megkérdőjelezték a Bitcoin és a crypto tartósságát. Németország legmagasabb központi bankja, Jens Weidmann a hagyományos fizetési rendszerek bővítésére hivatkozott. JP Morgan főnök Jamie Dimon átnevezte a Bitcoin vevőket. A Bitcoin támogatói azonban ilyen kemény kritikában azt is megerősítik, hogy a központi és a nagy bankok a Bitcoin potenciálját megfékezik.