Üzenjen online!

Blog/Vlog

Fontos szintnél botlott meg a forint - Irány vissza 320 fölé?

Created by: iChange 2019.02.06 09:36
Megütötték a forintot szerda délelőttre, a 318-as korábbi kulcsszint fölé emelkedett az euró jegyzése. Közben a dollár továbbra is erősödik az euróval szemben.

 

Megbotlott a forint délelőttre

Szerda délelőttre 318,47-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már majdnem 0,3 százalékkal magasabb a kedd esti árfolyamnál. Vagyis a 318-as kulcsszint elesni látszik, ami fontos lehet a további árfolyamalakulás szempontjából is.

Erősödik a dollár, kulcsszinten billeg a forint

 

A forint 317,93-nál kezdi a napot szerda reggel, ez 0,1 százalékkal magasabb a kedd esti euróárfolyamnál. A minimális gyengülés ellenére továbbra is a 318-as lélektani szint határozza meg a forint jegyzését, ha ismét a gyengülés felé fordulna a magyar deviza, akkor is ennek áttörésére lenne érdemes figyelni.

Erősödik a dollár, kulcsszinten billeg a forint

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty a forinthoz hasonló mérsékelt visszaeséssel kezdte a napot, míg a cseh korona még ennyit sem mozdult, stagnál tegnaphoz képest. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,4 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,6 százalékos visszaeséssel kezdte a napot.

A dollár 1,14 alá tudott erősödni az euróval szemben hajnalban Donald Trump évértékelő beszéde után. Az elnök semmilyen komoly bejelentéssel nem rukkolt elő, ennek ellenére tudott 0,2 százalékot javítani a deviza, így 1,1387 körül járt.

Erősödik a dollár, kulcsszinten billeg a forint

 

 

portfolio