Üzenjen online!

Blog/Vlog

Lightning Network támogatást terveznek a Square Cash App-jébe

Created by: iChange 2019.02.12 09:10
Örömmel számolhatunk be róla, hogy a múlt héten közzétett, a Twitter CEO Bitcoin várakozásait és a Lightning Network (LN) fejleményeit bemutató bejegyzéseinket az élet ezen az álmos kedd reggelen párhuzamos sínpárokra kerülte: Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója, és nem mellesleg a Square pénzügyi szolgáltató alapítója most az LN lehetőségeiről értekezett egy podcast során.

A cége által fejlesztett Cash App tavaly augusztusban járt 33,5 millió felhasználónál, 2018 decemberében az AppStore legtöbbször letöltött pénzügyekkel kapcsolatos alkalmazása lett. Piaci kapitalizáció szempontjából a Square már bőven maga mögött hagyta a Twittert.

 

A podcastben feltett kérdésre, hogy látja-e a lehetőségét annak, hogy a második rétegű skálázási megoldást, a Lightning Networköt használó funkció kerüljön a Cash Appbe, egyérelmű igen a válasz: “Komoly méretű eladói hálózatunk van, különböző méretű és típusú elfogadóhelyekkel. Minél gyorsabb és hatékonyabb Bitcoin tranzakciókat szeretnénk lehetővé tenni. Nem “ha”, mindössze “mikor” kérdése [a LN funkció elérhetővé tétele].” A Square egyszerűbb bank-és hitelkártya elfogadást kínál: intuitív szoftverrel, saját, tabletbe vagy telefonba dugható kártyaolvasó célhardverrel és átláhatható árszabással tarolta le az amerikai kis-és középvállalkozások fizetési piacát.

 

Dorsey múlt héten részt vett a Lightning Torch (fáklya) nevű, Lightning Networkkel kapcsolatos közösségi kezdeményezésben, mely résztvevői január 19-e óta adják egymásnak (egy Twitteres “kihívást” követően) a fáklyát, ami annyit tesz, hogy egy LN segítségével beérkező tranzakcióhoz hozzápakolják a saját kis 10.000 satoshi bitcoin mennyiségüket, és továbbküldik a következő embernek. Az alig egy hónap alatt száz dollár környékén jár a Lightning Torch értéke.

 

 

kriptoakademia