Üzenjen online!

Blog/Vlog

Most jön a nagy kérdés: maradt még szufla a forintban?

Created by: iChange 2019.03.01 13:37
Csütörtökön 316 alatt is járt az euró jegyzése, így már csak egy lépésre van a forint idei csúcsától, ami 315 körül volt. Az euró-dollár árfolyamban nem látunk komoly mozgásokat, továbbra is 1,13-1,14 között oldalazik a jegyzés.

Péntek reggel 315,95-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forintgyengülést jelentett tegnaphoz képest. Az utóbbi napokban a forint érezhetően erősödött, egy hét alatt 0,6 százalékot javított, de februárban is több mint fél százalékos felértékelődést láttunk. Ezzel egyébként egyértelműen felfelé lógott ki a sorból, hiszen a régióban a lengyel zloty 0,2 százalékos gyengülést mutatott februárban, a cseh korona pedig 0,4 százalékkal erősödött. A dollárral szemben 277,84-nél járt a forint, míg az angol font 368,16 forintba került.

Most jön a nagy kérdés: maradt még szufla a forintban?


Az euró-forint árfolyamban napok óta az idei mélypontot követjük figyelemmel, ha 315 környékére sikerülne erősödnie a magyar devizának, akkor beszélhetnénk arról, hogy 2019-ben még nem volt ilyen erős. Sőt, ez egy fontos lélektani szint is, így duplán érdemes szem előtt tartani.

Most jön a nagy kérdés: maradt még szufla a forintban?


A feltörekvő piacokon a péntek reggeli nap sem indult komoly mozgásokkal, a török líra 0,35 százalékkal gyengült a dollár ellenében, míg a dél-afrikai rand stagnálással nyitott.

 


Az euró-dollár árfolyamban napok óta alig látszik mozgás, ebben péntek reggelre sem történt változás, az 1,137 körüli szint gyakorlatilag stagnálást jelent csütörtök estéhez képest. A japán jen 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett az amerikai devizával szemben, míg az angol font alig rezdült reggelre.

Most jön a nagy kérdés: maradt még szufla a forintban?


A befektetők ma elsősorban a beszerzési menedzserindexek alakulására és a délután érkező amerikai fogyasztási adatokra figyelhetnek, más fontos adat nem érkezik. 

 

portfolio