Üzenjen online!

Blog/Vlog

Nekifut újra a forint a 315-nek?

Created by: iChange 2019.03.11 11:23
A múlt hét második felében már-már úgy nézett ki, hogy a forint elbukja csatáját a 315-ös lélektani szinttel szemben, aztán pénteken megint erősödés felé indultunk a vártnál magasabb inflációs adat láttán. A dollár közben tartja magát 1,13 alatt, így továbbra is jó a hangulat az amerikai deviza piacán.

Hétfő reggel 315,47-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális változást jelentett péntek estéhez képest. A múlt héten úgy tűnt, hogy a forint eltávolodik a korábban tesztelt 315-ös szinttől, azonban a péntek reggel megjelent inflációs adat a vártnál magasabb lett, ami arra utalhat, hogy az MNB valóban kénytelen lesz elindulni a szigorítás felé. Ez pedig ismét erősítette a forintot, vagyis könnyen lehet, hogy most jön a "második menet" a magyar deviza harcában a lélektani árfolyammal. A dollárral szemben jelenleg 280,54-nél járunk, míg az angol font 364,77 forintot ér.

Nekifut újra a forint a 315-nek?


A régióban a lengyel zloty és a cseh korona a forinthoz hasonlóan minimális erősödéssel kezdte a napot, a jelek szerint új impulzusokra van szüksége a közép-európai devizáknak a további komolyabb javuláshoz. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdte a napot.

A dollár az elmúlt napokban érezhetően erősödött az euróval szemben, a csütörtöki EKB-döntés után sikerült áttörnie az 1,13-as kulcsszintet. Ez azért volt fontos, mert előtte hosszú ideig 1,13-1,14 között oldalazott az árfolyam, ennek letörése majdnem kétéves csúcsot jelentett a dollár szempontjából. Ráadásul a jelek szerint itt tudja is tartani magát az amerikai deviza, a hetet 1,1245-nél kezdi az árfolyam. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font a holnapi kulcsfontosságú Brexit-szavazás előttegyelőre alig mozdul.

Nekifut újra a forint a 315-nek?

 

 

 

 

portfolio