Üzenjen online!

Blog/Vlog

Újra 320 felett az euró

Created by: iChange 2019.02.11 16:17
A romló európai növekedési kilátások mellett ma kéthavi mélypontra bukott az euró a dollárral szemben és közben a bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulat mellett a forint is esik: 320 feletti eurójegyzés alakult ki a délutáni kereskedés során. Ez háromhetes forintmélypontot jelent.

A reggeli stabil, 319 körüli kezdés után a forint délelőtt gyengülni kezdett az euróval szemben és kor délután minimálisan 320 fölé lendület az euró jegyzése. Ez háromhetes forintmélypontot jelent. 

Újra 320 felett az euró


Amennyiben technikai elemzési alapon nézzük, hogy mi történik az EUR/HUF grafikonján, azt látjuk, hogy a 321-es erős támaszzóna január közepi letörése után 315 közelében talált támaszra az árfolyam, majd onnan hirtelen felpattant és most már alulról kezdi közelíteni a 321-es szintet, ami most már ellenállásként funkcionál. 321 közelében egy csökkenő trendvonal is megjelent a grafikonon, ami szintén megállíthatja a forint esési hullámát. 

Újra 320 felett az euró


Amennyiben a régiós devizák euróval szembeni relatív árfolyam-teljesítményét nézzük, azt látjuk, hogy az utóbbi egy hónapban a mezőny szétvált: a líra és a rubel stabilan erősebb szinteken maradt (a rand pedig kissé gyengült az utóbbi napokban), a forint-zloty-korona hármas pedig kissé gyengülni kezdett az utóbbi napokban. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a forint nem kezdett el a szűkebb értelemben vett régiónk devizáitól eltávolodni, leválni. 

Újra 320 felett az euró


Az euró/dollár ma délután immár 1,13 alá bukott a dollár erősödése miatt, így a zöldhasúval szemben a forint immár 283 felett jár, ami szintén háromhetes forintmélypontot jelent. 

Újra 320 felett az euró


Címlapkép forrása: HECTOR RETAMAL / AFP 

 

 

portfolio